Kostvejledning til vægttab og en sund livsstil

Kostvejledning til dig!

Se vores liste over kostvejledere nær dig, eller find et produkt der passer til dine ønsker. Vi har tilbud om online forløb, kostplaner samt personligt tilrettet kostvejledning i Odense, Aarhus, København eller andre steder nær dig. 

Find produkter

Hvordan finder jeg en kostvejleder?

Det første du skal gøre når du skal finde en kostvejleder, er at afdække hvilke behov du søger. Har du brug for en kostvejleder med specielle erfaringer, det kan være erfaringer med elitesport, diabetes, knæskader eller hvad det skulle være for udfordringer du søger hjælp til.

Derefter kan du afsøge de dygtige kostvejledere i dit nærområde eller benytte dig af Wefit.dk hvor du kan finde en database over kostvejledere nær dig, eller opslå en ”tekst” omkring hvad du har behov for, så kan kostvejlederne byde ind og give dig nogle uforpligtende tilbud du så kan tage stilling til. Vi hjælper dig også gerne processen med at finde en kostvejleder, og giver dig den service du skulle have behov for.

Er online kostvejledning noget for mig?

Online kostvejledning kan ofte være billigere end kostvejledning ved fysisk tilstedeværelse. Har du derfor ikke behov for et fysisk forløb så kan et online forløb måske være en mulighed for dig. Online kostvejledning er stadig rimelig nyt og ikke alle kostvejledere tilbyder dette. Online har dog den fordel at du ikke behøver at finde en kostvejleder nær dig, men kan benytte en der bor langt væk også.

Har du svært ved at finde en kostvejleder i Odense der afdækker dit behov, så kan det for eksempel være der findes en kostvejlede i Aarhus som tilbyder et online forløb, der lige nøjagtigt er det du søger.

Vi er alle forskellige, så nogle trives godt med et online forløb hvor andre meget hellere vil have personlige kostvejledning med fysisk tilstedeværelse.

Se produkter

Har du brug for hjælp?

Har du spørgsmål til om en kostvejleder kan hjælpe dig, eller søger du hjælp til at finde den rigtige kostvejleder? Kontakt os i dag, eller start din søgning i blandt alle vores dygtige kostvejledere. 

Kostvejleder hjælp til vægttab

At få hjælp af en professionel og dygtig kostvejleder, kan være en god ide for mange der gerne vil opnå et vægttab, leve en sundere livsstil, få en kostplan, vide mere om sin krop og dens sundhed eller dyrker elitesport. Der kan være mange grunde til at søge en kostvejleder og her vil du lærer mere om hvad en kostvejleder kan hjælpe dig med og hvem der måske kunne have brug for en dygtig kostvejleder.

Hvad er en kostvejleder?

Er du uddannet kostvejleder, så har du en faglig viden omkring sundhed og ernæring som mange af os andre ikke har. En god kostvejleder ved derfor en masse om sund kost, ernæring, kroppens behov, opbygning af en sund kostplan og meget mere der omhandler ernæring og sundhed.

En god kostvejleder tager udgangspunkt i det individuelle menneske og skræddersyer en kostplan og en kostvejledning der bygger på hvad netop du har af behov og udfordringer. En kostvejleder kan derfor hjælpe dig med at omlægge din kost så du får sundere madvaner og en sundere livsstil.

Hvem har brug for en kostvejleder?

Der kan være mange grunde til at søge en kostvejleder, en af de største grunde er nok vægttab eller sunde livsstilsændringer.

Går du med tanker om at tabe dig så kan en kostvejleder hjælpe dig med at måle dit udgangspunkt, så du kender din Bodyage, BMI, fedtprocent, muskelmasse og meget mere. Sammen kan i lægge en kostplan og finde sunde alternativer, der gør at du får en sundere livsstil og dermed kan få et varigt og holdbart vægttab.

Har du mål om at gennemføre en Ironman, løbe en Marathon, cykle til Paris eller lign. Så kan en kostvejleder også hjælpe dig med at sammensætte en sund kost, så du har energi til at dyrke sport og motionere mange timer om ugen.

En kostvejleder kan også hjælpe alle der er mere nysgerrig på deres daglige energibehov eller blot ønsker at få en sundere livsstil uden at skulle gå på slankekur. Kostvejledning er et rigtig godt alternativ til en slankekur, da en slankekur ofte er en kortvarig løsning. Kostvejledning handler derimod meget mere om at finde holdbare løsninger, som du kan blive ved med at leve efter og dermed få en langvarig plan til en sundere livsstil.

Prisen på en kostvejleder

Priser kan svinge meget, ligesom med så meget andet så går pris, kvalitet og erfaring lidt hånd i hånd. Nogle kostvejledere tilbyder skræddersyede løsninger og andre nogle ”templates” der kan blive ændret lidt efter dit behov. Personlig kostvejledning er ofte dyrere end en fast madplan, men det bliver også individuelt skræddersyet til dine behov.

Kostvejledning kan også ske både ved online konsultationer og fysisk tilstedeværelse, dette kan prisen også afhænge efter. En god ide er at finde nogle forskellige kostvejledere der tilbyder den løsning du søger, og finde ud af hvem af dem du har den bedste kemi med.

Du skal være villig til at betale en højere pris hvis du ønsker personlig kostvejledning, med en skræddersyet kostplan og et personligt vægttabsforløb, end hvis du får en fastlagt online madplan, som er ikke 100% tilpasset dine personlige behov.

Der er også forskel på om du betaler en timepris for kostvejledning, eller køber et længerevarende vægttabsforløb. Det kan derfor være svært at sammenligne priser direkte, men timeprisen på en god kostvejleder kan svinge fra ca. 500-1000 kr. i timen.

Hvad tilbyder en kostvejleder?

En kostvejleder kan tilbyde mange forskellige personligt tilrettede løsninger.

Kostvejledning kan bl.a. indeholde:

 • Madplan/kostplan
 • Vægttabsforløb
 • Livsstilsændringer
 • Sundhedstjek
 • Træningsplan
 • Kostvejledning
 • Plan til vægtstabilitet
 • Plan til vægtforøgelse for undervægtige

Har du andre behov, kan en god kostvejleder formentligt hjælpe dig med det meste der skulle omhandle sundhed, ernæring, vægttab og kost.

Hvad indeholder et sundhedstjek?

Det er muligt at få et gennemgående sundhedstjek hos en læge, men mange kostvejledere tilbyder faktisk også et sundhedstjek af din krop. Her kan du bl.a. få:

 • Blodtryks-kontrol
 • BMI
 • BodyAge
 • Fedtprocent
 • Muskelmasse
 • Visceralt Fedt

Et sundhedstjek kan være en rigtig god løsning hvis du vil se hvor ”sund” din krop er og måle dit nuværende udgangspunkt. Et sundhedstjek er også en rigtig god ting at have i et kostvejledningsforløb, så du kan følge din krops udvikling og se hvilke forbedringer der sker. For eksempel kan du følge udviklingen af din fedt procent og din BodyAge, som kan være en stor motivationsfaktor hvis du gerne vil tabe dig eller have en sundere krop.

Vægten kan være svær at følge hele tiden, da det ikke er sikkert du taber dig så meget i perioder, hvis du tager på i muskelmasse. Derfor kan det være en god motivationsfaktor at følge din krops udvikling via et sundhedstjek en gang i mellem.

Kostvejledning til elitesport og ekstremsport:

Personer der dyrker ekstremsport eller er elitesports-udøvere prøver at udvikle sig på alle de forskellige mulige måder. Kost er en ekstrem vigtig del for disse sportsudøvere, så er du en af dem kan en kostvejleder også være meget gavnlig.

Når du træner mere end gennemsnittet har du også brug for et helt andet energibehov og dette energi kommer fra dine kostvaner. Sund kost er super vigtig for at dine muskler og organer kan præstere på det niveau elitesport og ekstremsport kræver.

En kostvejleder kan ikke kun hjælpe dig med at sammensætte den rigtige kost til dit energibehov under træning og konkurrence, men kan også hjælpe dig i de forskellige perioder hvor du søger vægttab eller vægtstabilitet. At tabe de sidste fedtprocenter når man i forvejen er i god form og har en lav fedtprocent, kan være en udfordring, her kan kostvejledning være en muligt stor hjælp, så du opretholder dine lave vægt samtidig med at du har den nødvendige energi til træning og får den nødvendige næring til muskler og organer.

Kostvejledning til gravide:

En kostvejleder kan hjælpe dig med sammensætningen af den nødvendige kost under graviditet men også til at komme tilbage til din gamle vægt efter graviditeten.

Under graviditet deler du den kost du spiser med dit ufødte barn og dermed er det vigtigt at både du og barnet får sund og nærende kost. Er du tvivl om dine kostvaner er gode for barnet, eller om du får nok af de rigtige vitaminer og mineraler, så søg vejledning hos en dygtig kostvejleder.

Efter fødslen kan det være svært at smide de sidste kilo, så du igen kommer tilbage til den vægt du havde før din graviditet. Det kan kræve en ekstra indsats eller at man skruer på nogle små ændringer i sit aktivitetsniveau og sin kost.

Er kostvejledning noget for mig?

Som du kan læse, så kan en dygtig kostvejleder altså hjælpe næsten alle de møder problemer eller udfordringer i hverdagen med at holde sin vægt stabil, at tabe sig, sund ernæring, leve en sund livsstil og alt hvad der skulle høre til her.

Er du blevet interesseret i at finde en kostvejleder, så er du meget velkommen til at spørge os her på WeFit.dk om hjælp, eller brug vores formidlingstjeneste til at finde den rigtige kostvejleder for dig.