Firmatræning: Motion på arbejdspladsen kan mærkes på bundlinjen

Firmatræning og motion på arbejdspladsen

Skal din virksomhed også tilbyde medarbejderne firmatræning? Ligesom firmamassage kan være et godt tilbud til medarbejderne, så kan firmatræning også gøre en stor forskel på virksomhedens bundlinje såvel som medarbejdernes trivsel.

Indhold: 

Firmatræning skaber trivsel og mindre sygdom

Som sagt kan et tilbud om firmatræning være en god mulighed for bedre trivsel i din virksomhed. Træning på arbejdspladsen har mange gode fordele for medarbejdere. Bl.a. kan det skabe:

Bedre trivsel: At give medarbejderne mulighed for at træne med hinanden i arbejdstiden kan resultere i bedre trivsel bl.a. dine medarbejdere.

Mindre sygedage: Træning og motion er også et godt bidrag til en sundere arbejdsplads, hvilket kan resultere i færre sygedage blandt dine medarbejdere. Træning har mange sundhedsfordele, som mindskning af risiko for længerevarende sygdom men også de ganske normale sygedage kan reduceres ved regelmæssig træning.

Vægttab/vægtstabilitet: Træning sætter forbrændingen som kan hjælpe dine medarbejdere til vægtregulering, der vil sige vægtstabilitet eller vægttab.

Mere energi og overskud: Firmatræning kan også give dine medarbejdere et højere energiniveau, da træning sætter gang i nogle processer i kroppen. Træning gør bl.a. At hjernen begynder at udlede Dopamin, som er kroppens lykkemiddel. Dette kan skabe en bedre stemning og trivsel på arbejdspladsen, men kan også give dine medarbejdere et større overskud.

Højere produktivitet: Et større overskud og mere energi blandt medarbejdere kan øge produktiviteten og arbejdsindsatsen. En hver leder eller virksomhedsejer ved at produktivitet er vigtigt, hvis din virksomhed skal slå konkurrenterne.

Mere sammenhold: Et større sammenhold blandt medarbejdere kan blandt andet hjælpes ad træning i virksomheden ved hjælp af forskellige holdtræninger Dette kan både være styrketræning i hold, løbeture, cykelture eller ved at deltage i andre firmaidræt events som DHL stafet eller fodboldturneringer.

Firmatræning i din virksomhed

Firmatræning er en god investering

Et tilbud om firmatræning i din virksomhed kan derfor hurtigt vise sig som en god investering. Du kan hurtigt tjene det beløb ind, du bruger på en dygtig personlig træner til din virksomhed ved færre sygedage og større produktivitet i virksomheden. Firmatræning skal ikke ses som en udgift for virksomheden, men nærmere som en investering, der gerne skal kunne mærkes på bundlinjen.

Skal du sælge ideen om virksomhedstræning til din leder, direktør eller bestyrelse så husk derfor at firmatræning er en investering i medarbejdernes sundhed, som i sidste ende gerne skal være en investering i virksomheden selv også.

Muligheder for jer som Firma

Som firma har i forskellige muligheder når det kommer til valget af firmatræning. Den nemme løsning er at give medarbejderne plads i arbejdstiden, til at træne selv i vis tidsperiode hver uge. Men hvis du virkelig vil bidrage og have noget ud af din investering, så kan det godt betale sig med andre løsninger.

Firmatræning på din arbejdsplads

Den første mulighed er en af de gode. Du kan få en personlig træner til at komme ud på arbejdspladsen og træne med jer. På den måde sparrer medarbejderne tid, ved ikke at skulle transportere sig frem og tilbage fra et fitnesscenter eller andre steder. Nogle trænere tilbyder at tage træningsudstyr med ud på din arbejdsplads, så i kan træne med redskaber og andre motionsformer.

Pausegymnastik på kontoret

Et tilbud om træning kan også gøres så simpelt, som pausegymnastik på kontoret et par gange om ugen. Dette kan udføres uden de store træningsredskaber og kan derfor næsten laves hos alle virksomheder. Det kan klares både på kontoret eller på parkeringspladsen. Så er du i tvivl om firmatræning er noget for jer, så kan du evt. starte med denne løsning. Få en personlig træner til at komme et par gange om ugen og lave pausegymnastik på kontoret med medarbejderne.

Firmatræning ude af huset

Du kan også bruge en anden model, hvor du som virksomhed arrangerer træning hos en personlig træner eller et fitnesscenter. Dette kan være fordelagtigt for jer, der ikke har pladsen på arbejdet eller ikke kan finde en træner i nærheden, som tilbyder at tage redskaber med ud til jeres virksomhed. Noget træningsudstyr er også svært at flytte rundt på, så ikke alle træninger kan måske foregå i din virksomhed.

Firmaidræt

At skabe årlige traditioner, som deltagelse i DHL stafet, fodboldturneringer på arbejdspladsen eller udenfor arbejdspladsen kan også skabe en god holdånd. At give medarbejderne et mål med firmatræningen kan også resultere i god kampgejst på arbejdspladsen.  Deltagelse i forskellige former for firmaidræt events kan både være et mål med jeres firmatræning, men kan også være et tilbud udover træningen i virksomheden.

En blanding af løsninger

En større virksomhed kan også tilbyde medarbejderne forskellige løsninger. Nogle medarbejdere ville måske sætte stor på firmatræning i form af løbeture, cykelture eller styrketræning og cross fit. Har i mange medarbejdere, kan et tilbud om flere af disse løsninger blive taget rigtig godt imod af dine medarbejdere.

Firmatræning med en personlig træner

Ofte vil god tilrettelagt firmatræning foregå i samarbejde med en dygtig personlig træner, der enten arbejder selvstændigt eller er tilknyttet et fitnesscenter i nærheden af jeres virksomhed, som i kan benytte. En god personlig træner vil kunne tilbyde et væld af muligheder til jeres virksomhed, hvor i måske også vil få mulighed for at tilbyde medarbejderne andre tilbud såsom:

Der findes rigtig mange dygtige personlige trænere som kan hjælpe din virksomhed med træning, og vi vil hos Wefit.dk meget gerne stå som mellemmand, og finde træner en der kan opfylde jeres ønsker og behov. Tage blot kontakt til os!

Prisen på firmatræning

Prisen på firmatræning kan variere meget alt efter hvilke ønsker i har som virksomhed og hvor mange medarbejdere træning skal dække. Der kan også være forskel på om træneren skal komme til jeres virksomhed, eller om træning foregår i et fitnesscenter eller hos træneren selv. Som udgangspunkt vil vi derfor foreslå at i beskriver jeres ønsker og spørger forskellige trænere hvad de kan tilbyde, eller bruge vores hjælp, her hos Wefit.dk. Så står vi for at finde en træner, der dækker jeres behov bedst muligt.

Som udgangspunkt kan prisen på firmatræning svinge fra ca. 1000-5000 kr. pr. uge.

Er du tvivl om der er fradrag for den firmatræning løsning i har valgt? Kontakt SKAT for at høre om jeres firmatræning kan trækkes fra.

Firmatræning som teambuilding og bedre sammenhold

Træning i virksomheden i fælleskab kan også være en rigtig god løsning for at ryste nye medarbejdere sammen eller lave teambuilding for bedre samarbejde på tværs af afdelinger eller kontorer. Teambuilding kan løses med sjove lege, der samtidig fungerer som træning. Medarbejderne forbrænder samtidig med at de bliver rystet bedre sammen.

Der findes et utal af muligheder, når det kommer til træning i din virksomhed. Er du interesseret så kontakt os endelig på kontakt@wefit.dk og så kan vi forklare dig mere om dine muligheder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *